Pelerinaje – Pelerinaj in Grecia – Sf Andrei

capul-sfantul-andrei-patras-2

Tarif: de la 360 Euro/persoana    Date de plecare: 27.11.2016

Program

Ziua 1: Bucuresti – Salonic (750 km)

Plecare din Bucuresti de la Biserica Nasterea Maicii Domnului – Dorobanti (Dorobanti nr.166) la ora 06.30 pe ruta Giurgiu – Ruse – Sofia – oprire la Manastirea Rila (inchinare la moastele Sfantului Ioan de Rila) – Promahonas – Serres – Salonic, cazare Salonic.

Ziua 2: Salonic – Kalambaka (250 km)

Mic dejun. Participare la Sfanta Liturghie la Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir (inchinare la moastele Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir). Tur pietonal de oras: Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia (sec. V), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat in anul 304 d.Hr., din porunca imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra persilor din anul 297), inchinare la moastele Sfantului Vasile cel Nou in Biserica Sfanta Sofia si la moastele Sfantului Grigorie Palama care se afla in Catedrala Mitropolitana din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XV). Plecare spre Kalambaka, cazare.

Ziua 3: Kalambaka – Patras (320 km)

Mic dejun. In functie de program, inchinare in manastirile din Complexul Monastic Meteora. Deplasare spre Patras, cazare.

Ziua 4: Patras – Atena (240 km)

Mic dejun. Participare la slujba inchinata Sfantului Apostol Andrei, inchinare la moastele si o parte din crucea Sfantului Andrei in Biserica Sfantului Apostol Andrei din Patras. Plecare spre Atena cu oprire la Canalul Corint (leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee). Cazare Atena.

Ziua 5: Atena – Insula Eghina (140 km)

Mic dejun. Deplasare catre Portul Pireu, traversare cu ferry Pireu – Eghina. In Insula Eghina, inchinare la moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul in Manastirea Sfanta Treime. Traversare cu ferry Eghina – Pireu. Deplasare la Nea Makri, inchinare la moastele Sfantului Efrem cel Nou. Cazare Atena 

Ziua 6: Atena – Salonic (470 km)

Mic dejun. Plecare spre Salonic, cu oprire in Evia, inchinare la moastele Sfantului Ioan Rusu in Biserica Sfantul Ioan Rusu din Prokopi. Traversare cu feribotul Agiokampos – Glyfa. Inchinare in Manastirea Kato Xenia la o particica din braul Maicii Domnului. Oprire la Manastirea Sfanta Paraskevi din Valea Tembi (inchinare la moastele Sfintei Paraschevi. Tot aici se afla si un izvor cu apa tamaduitoare pentru cei care au probleme cu ochii). Cazare Salonic.

Ziua 7: Salonic – Bucuresti (720 km)

Mic dejun. Plecare spre Romania, sosire in Bucuresti in functie de traficul auto si formalitatile vamale.

Note

Grup minim: 40 persoane. Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 35 Euro/persoana. Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 25 Euro/persoana.
Acte necesare: carte de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
Asigurarea medicala si asigurarea storno nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
Pentru explicatii la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
In unele orase de pe traseu, autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor;
Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.