MANASTIRILE DIN DOBROGEA

 • Duration: 1 day

PELERINAJ 1 ZI LA MANASTIRILE DIN DOBROGEA MANASTIREA DERVENT – MANASTIREA LIPNITA – MANASTIREA STRUNGA – PESTERA SF.ANDREI
PRET: 65 LEI/PERS DIN BUCURESTI

MANASTIRILE DIN DOBROGEA

PELERINAJ 1 ZI LA MANASTIRILE DIN DOBROGEA MANASTIREA DERVENT – MANASTIREA LIPNITA – MANASTIREA STRUNGA – PESTERA SF.ANDREI

Program

Plecare ora 06:00 Bucuresti statia de metrou TIMPURI NOI.

 • Manastirea Dervent – (Locul unde trupurile şi sufletele bolnave se pot vindeca) La aproximativ 20 de kilometri de frontiera cu Bulgaria, venind dinspre Ostrov, pe un deal de unde pot fi admirate apele sclipitoare ale Dunarii, in vremuri ferite de inundatii, se afla Manastirea Dervent. Traditia acestei Sfinte Manastiri ne spune ca pe malul drept al Dunarii, in apropiere, la o distanta de numai doi kilometri de manastirea Dervent, a existat o cetate antica romana cu numele de Dervent, nume care inseamna lagar sau garnizoana romana dar si vad de trecere sau trecatoare in limba turca. Dintre cele patru Sfinte Cruci care au existat initial la Dervent, una mare şi trei mai mici, dupa cum spune traditia “crescute din pamant”, in prezent se mai afla doua: cea mare, care are puteri – Crucea Sfanta din absida stanga a bisericii, crucea facatoare de minuni si tamaduitoare iar cea mica se afla in afara bisericii, in stanga altarului şi la ea se vindeca animalele bolnave. Multi oameni, veniti la manastire, se inchina la Sfanta Cruce, ingenuncheaza si isi lipesc fruntea de Crucea tamaduitoare si se roaga. Celelalte doua cruci mici au fost scoase din pamant, dupa cum arata legenda, in timpul stapanirii otomane.
 • Manastirea Lipnita – Manastirea Lipnita se afla intre Manastirea Pestera Sfantului Andrei si Manastirea Dervent, fiind mai aproape de cea din urma. Asezamantul monahal din Lipnita a fost intemeiat in luna noiembrie a anului 2004, fiind asezat sub ocrotirea Sfantului Ioan Botezatorul, primul dascal al Sfantului Apostol Andrei. La randul sau, Sfantul Dasie, un martir dobrogean din secolele III-IV, este si el ocrotitorul manastirii, sfintele lui Moaste fiind pastrate cu evlavie in paraclisul amenajat sub biserica cea mare. In biserica cea mare se pastreaza, cu multa evlavie, o copie a icoanei rusesti numita “Maica Domnului – Potoleste intristarile noastre”. Aceasta icoana, renumita ca facatoare de minuni, mangaie mult obstea monahala si pe pelerinii care se opresc pentru inchinare.
 • Manastirea Strunga – Numele de „Strunga” vine de la numele satului care era aşezat intr-o vale inconjurata de dealuri cu ieşire la balta Oltinei, la numai noua km de localitatea Baneasa (Constanta). De aproape 40 de ani satul este parasit, localnicii plecand spre oraş, iar batranii trecand la cele veşnice.In anul 2004, cu binecuvantarea IPS Teodosie, s-a hotarat impreuna cu parintele Andrei, staret la manastirea Dervent şi cu parintele protoiereu Cloşca Marin, ca in satul Strunga (Caşla) sa se infiinteze un schit de maici, slujbele savarşindu-se in bisericuta veche cu Hramul “Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.
 • Pestera Sfantului Andrei – Este cunoscuta o manastire dobrogeana, situata in apropierea localitatii Ion Corvin din judetul Constanta . Este construita in jurul unei pesteri in care traditia populara sustine ca a trait si a crestinat Sfantul Apostol Andrei. Pestera se gaseste la mai putin de 2 kilometri de „Cismeaua Mihai Eminescu” si la apoximativ 4 kilometri de soseaua Constanta – Ostrov, fiind clasata ca monument istoric.

Pretul include:

 • transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international.
 • insotitor de grup.

Pretul nu include:

 • cheltuielile personale.

 

 • Grup minim: 45 persoane. Avans minim: 35 lei / pers la inscriere .
 • Diferenta se achita cu cel putin o saptamana de plecare.
 • Nota: Locurile in autocar se distribuie in ordinea achitarii avansului.
error: Content is protected !!