SINCA VECHE – SAMBATA DE SUS

  • Duration: 1 day

PELERINAJ SINCA VECHE – SAMBATA DE SUS – IZVORUL PARINTELUI ARSENIE BOCA
1 ZI – PRET: 65 LEI / PERS DIN BUCURESTI

SINCA VECHE – SAMBATA DE SUS

Program
  • Plecare ora 06:00 din Bucuresti de la statia de metou TIMPURI NOI.
  • Manastirea rupestra Sinca Veche – este un vechi lacas de cult ce se afla la Sinca Veche, in cotul format de Muntii Fagaras si Perisani, la 45 de kilometri de Brasov si la 22 de kilometri de Fagaras. La Sinca Veche se vine pentru legendele si misterul lacasului de cult sapat in piatra. Acestui lacas i s-a dus vestea de “Templul Ursitelor”, “Manastirea sapata in piatra sau “Templul de la Sinca Veche”, loc de reculegere, de implinire a dorintelor bune, dar si de oaresce fenomene paranormale – dupa parerea unora. Cunoscut mai mult sub denumirea de “Templul Ursitelor”, locasul de cult din Sinca Veche se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7.000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a intemeiat “Templul Alb” din Insula Serpilor.
  • Manastirea Sambata de Sus – Ctitorita de Constantin Brancoveanu, biserica manastirii a fost construita intre anii 1696-1707 pe locul unei mai vechi biserici de lemn, ce avea dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tamaduirii). Astfel, ca raspuns la politica de catolicizare a Transilvaniei sub dominatie habsburgica, domnitorul Constantin Brancoveanu intemeiaza la Sambata de Sus o manastire ortodoxa, pentru a da marturie in timp despre unitatea de neam si credinta a romanilor de pe ambele versante ale Carpatilor. Manastirea Brancoveanu, e un loc unic, in care se transmite parca forta si energia pe care o inspira atat masivele culmi ale Fagarasului, cat si legatura acestor locuri cu cel care a fost Parintele Arsenie Boca.
  • Izvorul Parintelui Arsenie Boca – este unul dintre locurile de reculegere duhovniceasca din apropierea Manastirii Brancoveanu, Sambata de Sus. “Cine va bea din apa pe care Eu i-o voi da, nu va mai inseta in veci, caci se va face in el izvor de apa curgatoare, pentru viata vesnica” (Ioan 4, 4). Aceste cuvinte, sapate in piatra de langa izvor, intampina pe tot crestinul ce ajunge la izvorul Parintelui Arsenie, aflat in padurea din spatele manastirii brancovenesti. Parintele Arsenie Boca a vietuit in Manastirea Brancoveanu intre anii 1940-1948. Tot in aceasta perioada s-a amenajat si locul numit “La izvor”, cunoscut astazi sub numele de “Izvorul Parintelui Arsenie Boca”.

Pretul include:

  • transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
  • Insotitor de grup.

Pretul nu include:

  • cheltuieli personale

Avans minim la inscriere: 35 lei / pers.

Diferenta se achita cu cel putin o saptamana de plecare.

Grup minim: 45 persoane.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

error: Content is protected !!